На Черкащині чоловік намагався вбити свою колишню та її сестру


narych
Визнати винним 33-річного чоловіка у вчиненні замаху на умисне вбивство двох осіб та призначити йому покарання у вигляді  десяти років позбавлення волі, — такий вирок 20 листопада цього року ухвалив Соснівський районний суд міста Черкаси за участю присяжних за результатами розгляду кримінальної справи.
Житель Драбівського району Черкаської області в лютому 2015 року, у стані алкогольного сп’яніння, прийшов до будинку сестри своєї колишньої співмешканки та наніс їй ножові поранення, а також і колишній співмешканці, яка в цей час зайшла до будинку сестри, бо напередодні вони розмовляли з сестрою телефоном і вона почула голос обвинуваченого після чого розмова обірвалась. На допомогу жінкам нагодився сусід, який завадив обвинуваченому довести свій злочинний умисел до кінця, та після появи якого зловмисник втік. На допомогу також прийшов односельчанин, який почув крики потерпілих, після чого чоловіки доставили сестер до лікарні. Своїми діями обвинувачений завдав потерпілим тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя.
Обвинувачений своєї вини у скоєному не визнав, в подальшому від дачі показів відмовився, посилаючись на статтю 63 Конституції України.
Не визнання вини обвинуваченим суд оцінив критично, як намагання уникнути відповідальності за скоєні ним злочини, оскільки його вина в повному обсязі підтверджується матеріалами кримінального провадження, показами потерпілих та показами свідків.
Суд присяжних ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, пунктом першим частини другої статті 115 КК України та призначити покарання у вигляді 10 десяти років позбавлення волі.
Крім того, вироком з останнього стягнуто на користь кожної потерпілої по 15 тисяч гривень матеріальної  та  по 50 тисяч  гривень моральної шкоди, а також на користь Драбівської районної лікарні та Черкаської обласної лікарні кошти за лікування потерпілих в сумі 15 579,25 гривень  та в сумі 4 092,75 гривень  відповідно.
На цей час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.
Про це інформує пресслужба Соснівського суду
Джерело: ВиЧерпно
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар