Уманська прокуратура взяла на контроль розслідування торгівлі наркотиками на Маньківщині


Уманська прокуратура взяла на контроль розслідування торгівлі наркотиками на Маньківщині
Маньківський відділ Уманської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту психотропної речовини та наркотичних засобів в особливо великих розмірах.
Як повідомили у прес-центрі Уманської місцевої прокуратури, 52-річна особа спільно з іншими наркоторговцями налагодила в одному з домоволодінь на території Маньківського району виготовлення, зберігання та збут амфетаміну, а також здійснювала незаконний обіг наркотичних речовин на Маньківщині.
Під час санкціонованого обшуку в липні 2019 року у вказаному домоволодінні було виявлено та вилучено 159 г амфетаміну, 2 кг 543 г канабісу, 9,9 л сірчаної кислоти (прекурсор), 0,07 л фенілацетону (прекурсор) та 1 кг 592 г фенілнітропропену (прекурсор).
29 листопада 2019 року Маньківський відділ Уманської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні.
«Тривалий час проведення досудового розслідування був зумовлений особливою складністю та необхідністю проведення значної кількості судових експертиз», ― зазначили в Уманській місцевій прокуратурі.
Правова кваліфікація дій зловмисника досудовим розслідуванням визначена наступним чином:
  • ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України ― незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, та збут психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинені повторно особою, яка раніше вчинила злочини, передбачені статтями 309, 317 КК України;
  • ч. 3 ст. 309 КК України ― незаконне придбання та зберігання без мети збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах, вчинені повторно особою, яка раніше вчинила злочини, передбачені статтями 307, 317 Кримінального кодексу України;
  • ч. 2 ст. 311 КК України ― незаконне виготовлення та зберігання прекурсору, вчинене повторно, та незаконне виготовлення та зберігання прекурсору, вчинене повторно у великих розмірах, з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини;
  • ч. 3 ст. 311 КК України ― незаконне виготовлення та зберігання прекурсору, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, з метою його використання для виготовлення психотропної речовини;
  • ч. 2 ст. 317 КК України ― організація місця для незаконного виготовлення психотропної речовини, вчинене повторно з корисливих мотивів групою осіб.
Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар