Поліція порадила уманчанам, як уникнути ДТП на зимовій дорозі


Поліція порадила уманчанам, як уникнути ДТП на зимовій дорозі
З приходом зими та першим снігом обстановка на дорозі значно ускладняється. Поліцейські закликають водіїв міста Умань та Уманського району бути максимально обережними та враховувати погодні умови, вирушаючи у дорогу.
Сектор комунікації поліції Черкаської області оприлюднив низку порад для водіїв, які дозволять уникнути дорожньо-транспортних пригод у зимовий період:
  • Вирушаючи в дорогу перевірте технічний стан свого автомобіля, зокрема стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону, також зауважте, що в зимовий період на автомобілях мають бути встановлені зимові шини.
  • Під час руху неухильно дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції, обирайте безпечну швидкість та не забувайте вмикати ближнє світло фар ходові вогні чи протитуманні ліхтарі.
  • Відмовтеся від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть привести до аварійних ситуацій.
  • Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово.
  • Обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію та не залишайте автотранспорт на узбіччях автошляхів та вулиць ― цим ви ускладнюєте роботу снігоприбиральної техніки і сприяєте утворенню заторів.
«Пам’ятайте, безпека на дорозі залежить від дотримання правил і заходів кожним з учасників дорожнього руху», ― наголосили у секторі комунікації поліції Черкаської області.
Джерело: Вечірня Умань
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар